LYRIC

Welcome to LyricsFizz.com. Here you will find Aarti Bal Krishna Ki Kije Lyrics in English and Hindi. Bal Krishna, an avatar of Vishnu, is an important divinity who is worshipped by millions of people across India. Though a believer can honor his/her god on any day and at any moment, Wednesdays are considered auspicious for Bal Krishna worshippers. Devotees of Hinduism, worship various manifestations of God on diverse days, and hence, Lord Vishnu or his ninth avatar is honored on Budh Var or the day governed by the planet Budh. Lord Krishna was born in the Dwaparyuga. And he made his existence felt on earth not only to eliminate his despot uncle Kansa, the king of Mathura but also to teach the basic principles of life to society. The dialogue between him and Arjuna on the battleground of Kurukshetra went on to be glorified as the Bhagavad Gita – the holiest. Devotees chant Aarti in the devotion of Bal Krishna. As they blessed them with their blessings.

Aarti Bal Krishna Ki Kije

Aarti Bal Krishna Ki Kije Lyrics In English:

Aaratee Baalakrshn Kee Keejai |
Apanon Janam Suphal Kari Leejai |
Shreeyashuda Ko Param Dulaarau |
Baaba Kee Akhiyan Kau Taaro ||

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Gopin Ke Praanan Ko Pyaarau |
In Pai Praan Nichhaavaree Keejai |
Aaratee Baalakrshn Kee Keejai ||

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Baladaoo Kau Chhoto Bhaiya |
Kanuaan Kahi Kahi Bolat Maiya |
Param Mudit Man Let Valaiya |
Yah Chhabi Nayanani Mein Bhari Leejai |
Aaratee Baalakrshn Kee Keejai ||

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Shree Raadhaavar Sughar Kanhaiya |
Brajajan Kau Navaneet Khavaiya |
Dekhat Hee Man Nayan Churaiya |
Apanau Sarabas Inakoon Deeje |
Aaratee Baalakrshn Kee Keejai ||

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Totari Bolani Madhur Suhaavai |
Sakhan Madhur Khelat Sukh Paavai |
Soee Sukrti Jo Inakoon Dhyaavai |
Ab Inakoon Apanon Kari Leejai |
Aaratee Baalakrshn Kee Keejai ||

Disclaimer: Videos and other Content on the channel consist copyright of the owner, no one is allowed to do a copy, editing, or any kind of changes to original videos, or not allowed to re-upload without permission on any social media platform.

Translated Version

बाल कृष्ण, विष्णु के अवतार, एक महत्वपूर्ण देवत्व हैं जिनकी पूरे भारत में लाखों लोग पूजा करते हैं। हालांकि एक आस्तिक किसी भी दिन और किसी भी समय अपने भगवान का सम्मान कर सकता है, बुधवार को बाल कृष्ण उपासकों के लिए शुभ माना जाता है। हिंदू धर्म के भक्त, विभिन्न दिनों में भगवान के विभिन्न रूपों की पूजा करते हैं, और इसलिए, भगवान विष्णु या उनके नौवें अवतार को बुद्ध वार या बुध ग्रह द्वारा शासित दिन पर सम्मानित किया जाता है। द्वापरयुग में भगवान कृष्ण का जन्म हुआ था। और उन्होंने पृथ्वी पर अपने अस्तित्व का एहसास न केवल मथुरा के राजा अपने निरंकुश चाचा कंस को खत्म करने के लिए किया, बल्कि समाज को जीवन के बुनियादी सिद्धांतों को सिखाने के लिए भी किया। कुरुक्षेत्र के युद्ध के मैदान पर उनके और अर्जुन के बीच के संवाद को भगवद गीता – सबसे पवित्र के रूप में महिमामंडित किया गया। भक्त बाल कृष्ण की भक्ति में आरती करते हैं। जैसे ही उन्होंने उन्हें अपना आशीर्वाद दिया।


Bal Krishna Aarti



श्री बालकृष्ण जी की आरती लिरिक्स हिंदी में:


आरती बालकृष्ण की कीजै |
अपनों जनम सुफल करि लीजै |
श्रीयशुदा को परम दुलारौ |
बाबा की अखियन कौ तारो ||


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


गोपिन के प्राणन को प्यारौ |
इन पै प्राण निछावरी कीजै |
आरती बालकृष्ण की कीजै ||


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


बलदाऊ कौ छोटो भैया |
कनुआँ कहि कहि बोलत मैया |
परम मुदित मन लेत वलैया |
यह छबि नयननि में भरि लीजै |
आरती बालकृष्ण की कीजै ||


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


श्री राधावर सुघर कन्हैया |
ब्रजजन कौ नवनीत खवैया |
देखत ही मन नयन चुरैया |
अपनौ सरबस इनकूं दीजे |
आरती बालकृष्ण की कीजै ||


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


तोतरि बोलनि मधुर सुहावै |
सखन मधुर खेलत सुख पावै |
सोई सुकृति जो इनकूं ध्यावै |
अब इनकूं अपनों करि लीजै |
आरती बालकृष्ण की कीजै ||


अस्वीकरण: वीडियो और अन्य चैनल की सामग्री में मालिक का कॉपीराइट होता है, किसी को भी मूल वीडियो में कॉपी, संपादन या किसी भी तरह के बदलाव करने की अनुमति नहीं है, या किसी भी सोशल मीडिया प्लेटफॉर्म पर बिना अनुमति के फिर से अपलोड करने की अनुमति नहीं है।


============================================


Music Credits:


Song – Aarti Bal Krishna Ki
Singer – Tara Devi
Music – Amit Singh
Lyrics _ Traditional
Label - Ambey
Parent Label (Publisher) - Shubham Audio Video Private Limited


Added by

admin

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *