LYRIC

Here you will find the lyrics of the popular song – “Sankat Mochan Naam Tiharo” from the Movie / Album – “Shree Hanuman”. The song / soundtrack has been composed by the famous lyricist “Traditional” and was released on “19 Jun 2011” in the beautiful voice of “Pandit Jasraj, Suresh Wadkar, Hariharan, Ravinder Saathe”. The music video of the song features some amazing and talented actor / actress “Gulsan Kumar”. It was released under the music label of “T-Series”.
Sankat Mochan Naam Tiharo

Lyrics in Hindi

संकटमोचन नाम तिहारो,
बाल समय रबि भक्षि लियो तब तीनहुँ लोक भयो अँधियारो।
ताहि सों त्रास भयो जग को यह संकट काहु सों जात न टारो।
देवन आनि करी बिनती तब छाँड़ि दियो रबि कष्ट निवारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥१॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

बालि की त्रास कपीस बसै गिरि जात महाप्रभु पंथ निहारो।
चौंकि महा मुनि साप दियो तब चाहिय कौन बिचार बिचारो।
कै द्विज रूप लिवाय महाप्रभु सो तुम दास के सोक निवारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥२॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

अंगद के सँग लेन गये सिय खोज कपीस यह बैन उचारो।
जीवत ना बचिहौ हम सो जु बिना सुधि लाए इहाँ पगु धारो।
हेरि थके तट सिंधु सबै तब लाय सिया-सुधि प्रान उबारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥३॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

रावन त्रास दई सिय को सब राक्षसि सों कहि सोक निवारो।
ताहि समय हनुमान महाप्रभु जाय महा रजनीचर मारो।
चाहत सीय असोक सों आगि सु दै प्रभु मुद्रिका सोक निवारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥४॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

बान लग्यो उर लछिमन के तब प्रान तजे सुत रावन मारो।
लै गृह बैद्य सुषेन समेत तबै गिरि द्रोन सु बीर उपारो।
आनि सजीवन हाथ दई तब लछिमन के तुम प्रान उबारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥५॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

रावन जुद्ध अजान कियो तब नाग कि फाँस सबै सिर डारो।
श्रीरघुनाथ समेत सबै दल मोह भयो यह संकट भारो।
आनि खगेस तबै हनुमान जु बंधन काटि सुत्रास निवारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥६॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

बंधु समेत जबै अहिरावन लै रघुनाथ पताल सिधारो।
देबिहिं पूजि भली बिधि सों बलि देउ सबै मिलि मंत्र बिचारो।
जाय सहाय भयो तब ही अहिरावन सैन्य समेत सँहारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥७॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

काज कियो बड़ देवन के तुम बीर महाप्रभु देखि बिचारो।
कौन सो संकट मोर गरीब को जो तुमसों नहिं जात है टारो।
बेगि हरो हनुमान महाप्रभु जो कुछ संकट होय हमारो।
को नहिं जानत है जग में कपि संकटमोचन नाम तिहारो॥८॥

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

दोहा
लाल देह लाली लसे अरू धरि लाल लँगूर।
बज्र देह दानव दलन जय जय जय कपि सूर॥
॥ इति श्री बजरंग बाण सम्पूर्ण ॥

Unknown Facts
जब भगवान विष्णु ने राम के रूप में पृथ्वी पर अवतार लेने का फैसला किया, तो भगवान शिव ने उनकी सेवा करने की इच्छा व्यक्त की। शिव का इरादा सती को परेशान करता है क्योंकि उसे अपने प्यारे पति से अलग रहना होगा। सती की चिंता को जानकर, शिव ने उनका केवल एक हिस्सा पृथ्वी पर भेजने का वादा किया ताकि वे दोनों उद्देश्यों को पूरा कर सकें। लेकिन शिव को अपने पुनर्जन्म के लिए जो रूप धारण करना चाहिए, वह सती और शिव दोनों के लिए बड़े संकट का कारण बन गया। अंत में, बहुत विचार-विमर्श के बाद, शिव ने एक बंदर का रूप धारण करने का फैसला किया, क्योंकि विनम्र प्राणी एक साधारण जीवन शैली के साथ रह सकता है और जाति और परंपराओं के सभी बंधनों से मुक्त है। इस प्रकार उन्होंने हनुमान के रूप में जन्म लिया, जिन्होंने अत्यंत भक्ति के साथ भगवान राम की सेवा की। हनुमान अंजना और वानर राजा केसरी के पुत्र थे। अंजना एक अलौकिक परी थी जो भगवान ब्रह्मा के आकाशीय महल में सेवा करती थी और जाहिर तौर पर आत्ममुग्ध और अहंकारी थी। अपने घमंड में, एक बार उसने एक ऋषि को क्रोधित कर दिया, जिसने बदले में दिव्य सौंदर्य को शाप दिया कि उसका सुंदर चेहरा एक बंदर के रूप में बदल जाएगा, जिस क्षण उसे प्यार हो जाएगा। भगवान ब्रह्मा ने अंजना पर दया की और उसे पृथ्वी पर भेज दिया जहां केसरी ने उसे मारा था। इसके बाद दोनों ने वैवाहिक प्रतिज्ञा का आदान-प्रदान किया।
अंजना जो भगवान शिव की एक उत्साही भक्त थी, भगवान से उनके पुत्र के रूप में जन्म लेने की कामना करती थी। इस प्रकार उसने भगवान को प्रसन्न करने के लिए ध्यान लगाने की शुरुआत की। अंत में शिव ने उसे वरदान दिया कि वह इस धरती पर उसकी संतान के रूप में अवतरित होगा।

Translated Version

Lyrics in English


Snkaṭamochan naam tihaaro,
baal samay rabi bhakṣi liyo tab teenahun lok bhayo andhiyaaro.
Taahi saun traas bhayo jag ko yah snkaṭ kaahu son jaat n ṭaaro.
Devan aani karee binatee tab chhaandi diyo rabi kaṣṭ nivaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥1॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


baali kee traas kapees basai giri jaat mahaaprabhu pnth nihaaro.
Chaunki mahaa muni saap diyo tab chaahiy kaun bichaar bichaaro.
Kai dvij roop livaay mahaaprabhu so tum daas ke sok nivaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥2॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


angad ke sng len gaye siy khoj kapees yah bain uchaaro.
Jeevat naa bachihau ham so ju binaa sudhi laa_e ihaan pagu dhaaro.
Heri thake taṭ sindhu sabai tab laay siyaa-sudhi praan ubaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥3॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


raavan traas da_ii siy ko sab raakṣasi son kahi sok nivaaro.
Taahi samay hanumaan mahaaprabhu jaay mahaa rajaneechar maaro.
Chaahat seey asok son aagi su dai prabhu mudrikaa sok nivaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥4॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


baan lagyo ur lachhiman ke tab praan taje sut raavan maaro.
Lai grih baidy suṣen samet tabai giri dron su beer upaaro.
Aani sajeevan haath da_ii tab lachhiman ke tum praan ubaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥5॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


raavan juddh ajaan kiyo tab naag ki faans sabai sir ḍaaro.
Shreeraghunaath samet sabai dal moh bhayo yah snkaṭ bhaaro.
Aani khages tabai hanumaan ju bndhan kaaṭi sutraas nivaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥6॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


bndhu samet jabai ahiraavan lai raghunaath pataal sidhaaro.
Debihin pooji bhalee bidhi son bali deu sabai mili mntr bichaaro.
Jaay sahaay bhayo tab hee ahiraavan sainy samet snhaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥7॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


kaaj kiyo bad devan ke tum beer mahaaprabhu dekhi bichaaro.
Kaun so snkaṭ mor gareeb ko jo tumason nahin jaat hai ṭaaro.
Begi haro hanumaan mahaaprabhu jo kuchh snkaṭ hoy hamaaro.
Ko nahin jaanat hai jag men kapi snkaṭamochan naam tihaaro॥8॥


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


Dohaa
laal deh laalee lase aroo dhari laal lngoor.
Bajr deh daanav dalan jay jay jay kapi soor॥
॥ iti shree bajarng baaṇa sampoorṇa ॥


=================================================

Song Credits & Copyright Details:


गाना / Title : Sankat Mochan Naam Tiharo
चित्रपट / Film / Album : Shree Hanuman
गीतकार / Lyricist : Traditional
गायक / Singer(s) : Pandit Jasraj, Suresh Wadkar, Hariharan, Ravinder Saathe
जारी तिथि / Released Date : 19 Jun 2011
कलाकार / Cast : Gulsan Kumar
लेबल / Label : T-Series

Added by

admin

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *