LYRIC

Welcome to LyricsFizz.com. Here you will find Ram Navami Aarti Lyrics in English and Hindi. Ram Navami is believed one of the five most significant Hindu Festivals as it honors the birth anniversary of the Hindu God, Lord Rama, the son of King Dasharatha and Queen Kausalya in Ayodhya. Lord Rama is believed the seventh avatar of Hindu Lord Vishnu. On this optimistic day, the devotees of Lord Rama and Lord Vishnu honor the day by doing the Rama Katha recital as well as replicating the verses from the Holy Hindu Scriptures like Shrimad Bhagavatam and Ramayana. It is a prevalent belief amongst the devotees that by honoring and reciting prayers on the festival of Ramnavami, the person brings sacred power in their life as well as fires bad effects or negative energy from the earth. People celebrate Rama Navami in various ways, some devotees like to visit the temples, yet some just pray from their own residences, Bhajans and Kirtans are sung, religious offerings like sweets and fruits are given in temples even elaborate Pujas are accomplished in the name of Lord Rama and Lord Vishnu. Still, the intent is same, to celebrate and offer devotion to Lord Rama, to welcome positive significance in their lives.

shri ram Aarti Lyrics

Ram Navami Aarti Lyrics In English:

Shree raam chndr kripaalu bhaju man haraṇa bhav bhay daaruṇaam.

Nav knjalochan, knj-mukh, kar-knj, pad knjaaruṇaam..

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Kandarp agaṇait amit chhavee nav neel neeraj sundaram..

Paṭpeet maanahu taḍait roochi shuchi naumee janak sutaavaram..

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Bhaju deenabndhu dinesh daanav daityavnsh nikandanam..

Raghunnd aannd knd kaushal chnd dasharath nandanam.

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Usase pahale jaroor jaan len poojaa saamagree v vidhi

sir mukuṭ kunḍaal tilak chaaroo udaaru ang vibhooṣaṇan.

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Aajaanu bhuj shar chaap dhar sagraam jit kharadooṣaṇan..

Iti vadit tulaseedaas shnkar-sheṣ-muni-man rnjanam.

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Mam hraday –knch nivaas kuru kaamaadi khaladal-gnjanam..

Manu jaahin raacheu milahi so baru sahaj sundar saanvaro.

Karunaa nidhaan sujaan silu sanehu jaanat raavaro..

🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

Ehee bhaanti gauree asees sunee siyaa sahit hiyn haraṣee alee.

Tulasee bhavaanee poojee punee punee man mandir chalee..

Disclaimer: Videos and other Content on the channel consist copyright of the owner, no one is allowed to do a copy, editing, or any kind of changes to original videos, or not allowed to re-upload without permission on any social media platform.

Translated Version

राम नवमी को पांच सबसे महत्वपूर्ण हिंदू त्योहारों में से एक माना जाता है क्योंकि यह अयोध्या में हिंदू भगवान, राजा दशरथ के पुत्र भगवान राम और रानी कौशल्या की जयंती का सम्मान करता है। भगवान राम को हिंदू भगवान विष्णु का सातवां अवतार माना जाता है। इस आशावादी दिन पर, भगवान राम और भगवान विष्णु के भक्त राम कथा पाठ करने के साथ-साथ श्रीमद भागवतम और रामायण जैसे पवित्र हिंदू शास्त्रों के छंदों की नकल करके दिन का सम्मान करते हैं। भक्तों के बीच यह प्रचलित मान्यता है कि रामनवमी के पर्व पर पूजा-पाठ करने से व्यक्ति अपने जीवन में पवित्र शक्ति लाता है और साथ ही पृथ्वी से बुरे प्रभाव या नकारात्मक ऊर्जा को दूर करता है। लोग रामनवमी को विभिन्न तरीकों से मनाते हैं, कुछ भक्त मंदिरों में जाना पसंद करते हैं, फिर भी कुछ अपने घरों से प्रार्थना करते हैं, भजन और कीर्तन गाए जाते हैं, मंदिरों में मिठाई और फल जैसे धार्मिक प्रसाद दिए जाते हैं, यहां तक ​​कि विस्तृत पूजा भी की जाती है। भगवान राम और भगवान विष्णु लेकिन उनके जीवन में सकारात्मक महत्व का स्वागत करने के लिए, भगवान राम को मनाने और उनकी भक्ति करने का इरादा एक ही है।


shri ram aarti



भगवान श्री राम की आरती लिरिक्स हिंदी में:



श्री राम चंद्र कृपालु भजु मन हरण भव भय दारुणम्।
नव कंजलोचन, कंज-मुख, कर-कंज, पद कंजारुणम्।।


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


कन्दर्प अगणित अमित छवी नव नील नीरज सुन्दरम्।।
पट्पीत मानहु तडित रूचि शुचि नौमी जनक सुतावरम्।।


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


भजु दीनबंधु दिनेश दानव दैत्यवंश निकन्दनम्।।
रघुनंद आनंद कंद कौशल चंद दशरथ नन्दनम्।


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


सिर मुकुट कुंडल तिलक चारू उदारु अंग विभूषणं।
आजानु भुज शर चाप धर सग्राम जित खरदूषणं।।


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


इति वदित तुलसीदास शंकर-शेष-मुनि-मन रंजनम्।
मम ह्रदय –कंच निवास कुरु कामादि खलदल-गंजनम्।।


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


मनु जाहिं राचेउ मिलहि सो बरु सहज सुन्दर सांवरो।
करुना निधान सुजान सिलु सनेहु जानत रावरो।।


🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵


एही भांति गौरी असीस सुनी सिया सहित हियं हरषी अली।
तुलसी भवानी पूजी पुनी पुनी मन मन्दिर चली।।


अस्वीकरण: वीडियो और अन्य चैनल की सामग्री में मालिक का कॉपीराइट होता है, किसी को भी मूल वीडियो में कॉपी, संपादन या किसी भी तरह के बदलाव करने की अनुमति नहीं है, या किसी भी सोशल मीडिया प्लेटफॉर्म पर बिना अनुमति के फिर से अपलोड करने की अनुमति नहीं है।


Added by

admin

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *