LYRIC

Veeru Bhado Ku Desh

 

Hindi Lyrics:

बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
जय जय बद्री केदार गड़ भूमि गड़ नरेश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
जय जय बद्री केदार आऽऽऽऽ ओ ओ ओऽऽऽऽऽ
 
ल्वे गढ़ बडियार गड़ लोदन भरदार गढ़ 
गढ़ ऊ का गड्पति ह्वेनी बड़ा बड़ा सरदार भड़
बड़ा बड़ा सरदार भड़
बड़ा बड़ा सरदार भड़
तोपगढ़ का तोपाल चौंडा गढ़ का चौंडयाल
चाँद पुर गढ़ नरेश महाराजा कनकपाल
तालू भंडार रणु रौत इना भड़ ह्वेनी
तालू भंडार रणु रौत इना भड़ ह्वेनी
मुंडू का चौंरा चिंणी अर ल्वे का गत रिन्गैनी
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
जय जय बद्री केदार आऽऽऽऽ ओ ओ ओऽऽऽऽऽ
 
चाँद पुर गढ़ फल्यांन बधाणु कु गढ़ बधाण
कुंजडी भरपूर गढ़ क्विली गढ़ का सजवाण
क्विली गढ़ का सजवाण
क्विली गढ़ का सजवाण
मौल्या अर रै का गढ़ का गड्पति रमोला ह्वेनी
माधो लो धीर खोला घोटांत जीती की लैनी
भुप्पूगढ़ को जवान धन रे पप्पू चौहान
भुप्पूगढ़ को जवान धन रे पप्पू चौहान
कटी भी सिर नि झुकी कनु रै होलू स्वाभिमान
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
जय जय बद्री केदार आऽऽऽऽ ओ ओ ओऽऽऽऽऽ
 
कंडार्युं कु गढ़ कंडार नेगी लोहाब गढ़
संगेला गढ़ई का बिष्ट अश्वालू को माब गढ़
अश्वालू को माब गढ़
अश्वालू को माब गढ़
बगडी रवाँइ गढ़ नाला अर जोंट गढ़
मुंगरा हिंदाव गढ़ कांडा का रौत गढ़
तीलू रौन्तेली वीर बाला तेरु क्या बोन सांस
तीलू रौन्तेली वीर बाला तेरु क्या बोन सांस
उम्टा अर खैर गढ़ का कत्युरीयू कु कई बिनास
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
जय जय बद्री केदार आऽऽऽऽ ओ ओ ओऽऽऽऽऽ
 
ईडिया एरासु गढ़ गढ़तांगढ़ कोट गढ़
साबली नवासु गढ़ बनगढ़ चौन्दकोट गढ़
बनगढ़ चौन्दकोट गढ़
बनगढ़ चौन्दकोट गढ़
गुजरू मासुर गढ़ रमी बदलपुर गढ़
जय देवी उल्खा गढ़ भैंरो लंगूर गढ़
जुग जुग तक रालू याद सुमाडी को पन्थ्य दादा
जुग जुग तक रालू याद सुमाडी को पन्थ्य दादा
जीतू बग्द्वाल पुरिया नैथाणी बीर गाथा
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
जय जय बद्री केदार आऽऽऽऽ ओ ओ ओऽऽऽऽऽ
 
अज्मिरी गढ़ का चौहान नयालू को गढ़ नयाल
हिम्सरी हाट को माल मालू मा गढ़ सुम्याल
हिम्सरी हाट को माल मालू मा गढ़ सुम्याल
हिम्सरी हाट को माल मालू मा गढ़ सुम्याल
देवल गढ़ राणी गढ़ सांकर गढ़ कोली गढ़
भुब्ना सिर गुरु गढ़ बांगर दसोली गढ़
जग दे पंवार गढ़ भूमि की ह्वाई सान
जग दे पंवार गढ़ भूमि की ह्वाई सान
जग दे पंवार गढ़ भूमि की ह्वाई सान
शीश काटी की जैन देवतों तै दयेइ दान
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
जय जय बद्री केदार आऽऽऽऽ ओ ओ ओऽऽऽऽऽ
 
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश
बीरू भडू कु देश बावन गडू कु देश

=======================================

English lyrics:

veeru bhadu ku desh 52 gado ku desh

………………………………

jai.2 badri kedar gad bhoomi gad naresh

veeru bhadu ku desh 52 gado ku desh
……………………………….

jai jai badri kedaaarrrrraaaa

………………………………

……………………………….

lwe gad badiyaar gadh lo dan bhardar gad
gadu ka ganpati weni bada.2 sardaar badd
…………………………………

top gad ka topaal chonda garh ka chondyl

chaand pur gadh naresh maharaja kankpal
taalu bhandari rannu rot ina bhadd weni
………………………………..

munddu ta chora chini

or lwe ka ghatt ringeni
………………………………….

jai jai badri kedaaaaraaa

……………………………..,

chaand pur gadh falyaan

badnyon ka gadh badhaan
punjaddi bharpoor gadh
kweeli gadh ka sajwaan
……………………………..
molya our re ka gadh ka
ganpati ramola weni
madho lodheer khola ghtant ji kelen
ouppo gadh ko jawaan
dhan re kappu chohaan
…………………………….

kaati bhi sir ni jhuki

kannu rey walu swabhimaan
………………………..

jai jai badri kedaaaaaaraaa

kandariyon ko gad kandara
negi lohaab gadh
sangela gadi ka bisht
aswaalu ko maap gadh
……………………………….

bagdi ramwayi gadh nala ar choont garh

mungra hidawu garh taanda ka rout bhadd
teelu routeli veer
bala teru kya bonnu saas
…………………………

umta ar khera gadh ka tyron ko key binas

…………………………..

jai jai badari kedaaarraaaa
…………………………….

…………………………….

ediya erasu gadh gadtangad kot gadh
sabli nawasu gadh ban gadh chondkot gadh
…………………………………

gujjuddu maasoor gadh

rami badal poor gadh
jai devi ulkha gadhi
bhero langoor gadh
jug jug tak relu yaad
sumaadi ko pankya dada
………………………..

jeetu bagdwaal puriya

nethaani veer gatha
…………………………

jai jai badari kedaaaaaraaaa

……………………………..

……………………………..

aaj meri gadh ka chouhaan
naayalo ko gadh nayaal
khimsari haat ko maayl
maalyon ma gadh sumyaal
………………………….

dewal gadh raani gadh

shankar gadh koli gadh
dhubna sri guru gadh
bangar dasoli gadh
jagdey panwar gadh
bhoomi ki whayi saan
………………………….

kaateeki jen devton tey dyayi daan

…………………………………

jai jai badri kedaaaaaraaa………
viru bhadu ku desh 52 gadhu ku desh


Added by

admin

SHARE

Your email address will not be published. Required fields are marked *